Ga naar de inhoud

Vacature: Toegangsmedewerker Jeugd 32 uur per week

Wie zijn wij?
Stichting de Toegang in Emmen is een organisatie die bouwt aan een stevige basis. Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die net als wij van bouwen houden. Medewerkers die willen bijdragen aan het vormgeven van de ontwikkelingen binnen ons werkgebied. De vacature is voor bepaalde tijd in verband met zwangerschapsverlof. Is je interesse gewekt… dan zoeken we jou!

Stichting de Toegang levert een belangrijke bijdrage aan de transformatie van het sociale domein binnen de gemeente Emmen: aandacht voor (nieuwe) maatwerkoplossingen, efficiënte integrale samenwerking en het optimaal benutten van het netwerk van het gezin. De inwoners van de gemeente Emmen kunnen terecht bij de Toegang met al hun vragen op het gebied van wonen, financiën, welzijn en zorg. De Toegangsmedewerkers werken stapsgewijs toe naar een integrale aanpak (één gezin, één plan, één regisseur).

Over de functie
Als medewerker Jeugd zorg je voor de toeleiding naar jeugdhulp:

 • Je onderzoekt de vraag van het gezin (brede hulpvraagverduidelijking), waarbij je je richt op het hele gezin en alle leefdomeinen.
 • Je wijst het gezin op de mogelijkheid van het maken van een familiegroepsplan en indien gewenst ondersteun je hen hierbij.
 • Op basis van bijvoorbeeld het familiegroepsplan maak je samen met het gezin een integraal plan. Je beschrijft doelen, formuleert wat nodig is en geeft aan hoe dat gerealiseerd kan worden. Daarbij richt je je zowel op het informele netwerk, de vrij toegankelijke zorg en de gespecialiseerde zorg.
 • Je monitort en evalueert of de ingezette (jeugd)hulp bijdraagt aan de gestelde doelen.
 • Je ondersteunt of versterkt de eigen regie van het gezin bij meervoudige en complexe problematiek en/of bij onveilige situaties.
 • Je herkent en benoemt signalen van onveiligheid.
 • Bij onveilige situaties stel je samen met het gezin, hun netwerk en betrokken professionals een veiligheidsplan op.
 • Indien nodig, dien je een verzoek tot onderzoek in bij de Raad voor de Kinderbescherming.
 • Indien nodig, dien je een verzoek in tot plaatsing in een accommodatie voor gesloten jeugdhulp.

Wat bieden wij jou?
Je krijgt alle ruimte om de functie zelfstandig in te vullen, binnen een dynamisch en betrokken jeugdteam op een inspirerende plek.

 • Het betreft een aanstelling voor een half jaar met de intentie deze daarna te verlengen.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring inschaling in schaal 9, cao Sociaal Werk.
 • Een individueel keuzebudget. Je bouwt iedere maand 16,4% van jouw bruto maandsalaris op, dit kun je op verschillende manieren besteden. 

Wat breng je mee?
Wij zoeken een collega met een afgeronde HBO opleiding en je beschikt over een SKJ- of BIG-registratie. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Jeugdmedewerker en ervaring in het sociaal domein is een pré. Je beschikt over een eigen auto.

Je kunt met afstand naar de werkzaamheden kijken en hebt een goed analytisch vermogen. Daarbij kun je goed omgaan met crisissituaties en de dynamiek die deze functie met zich meebrengt. Wij zoeken dan ook een collega die flexibel en stressbestendig is en weet te improviseren.

Je bent in staat om in moeilijke situaties, bij tegengestelde belangen en zwaar wegende beslissingen, op vastberaden, empathische en constructieve wijze besluiten te nemen en genomen besluiten te argumenteren, zodat twijfels worden voorkomen.

Je bent communicatief vaardig, je bouwt actief aan je (sociale/professionele) netwerk en je hebt er plezier in je kennis te delen met je collega’s en bij te dragen aan de ontwikkelingen van de organisatie.

Meer informatie
Meer informatie over ons en de werkwijze van de Toegang kun je vinden op www.detoegangemmen.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Johan van Aalderen via j.vanaalderen@detoegangemmen.nl. Je kunt reageren t/m 22 juli a.s. De gesprekken worden gepland in de week van 24 juli a.s.

Enthousiast geworden?
Stuur dan vóór 22 juli a.s. een sollicitatiebrief met curriculum vitae naar sollicitaties@detoegangemmen.nl.