a a a
Bel gratis 0800 - 1525Klachten/Complimenten

Spelregels geluidsopnames

Ik wil een gesprek opnemen – mag dat?

Met je telefoon of via het programma waarmee je een online overleg hebt kun je heel gemakkelijk een gesprek opnemen. Soms is dat handig. Bijvoorbeeld om terug te luisteren wat je hebt besproken. Maar mag het altijd? Dat lees je hieronder.

Alleen geluid opnemen

Het geluid van een gesprek opnemen mag.
Maar: het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij ons. Jij, de andere aanwezige(n) en onze medewerkers. Maak daarom nooit zomaar opnames. Overleg het van tevoren. Dan weet iedereen ervan, en dat is wel zo prettig.

Alleen voor jezelf
Een geluidsopname is alléén voor jezelf. Je mag het aan niemand anders doorsturen of laten horen. En ook niet op het internet zetten. Dat mag niet van ons én niet van de wet.

Beeld (en geluid) opnemen

Voor het maken van een beeldopname moet je altijd toestemming vragen. Vinden medewerkers en de andere aanwezige(n) het goed? Dan mag het, maar de opname is nog steeds alleen voor jezelf.
Plaats opnames nooit op het internet. Stuur ze ook niet door naar familie, vrienden of andere mensen. En laat ze aan niemand anders zien.
Wil je een opname toch aan iemand anders laten zien? Dan moet je éérst toestemming vragen, aan alle mensen die in beeld komen.

 Je krijgt geen toestemming

Stel: je wilt een opname maken, of een opname aan iemand anders laten horen/zien. Je vraagt netjes toestemming, maar onze medewerker of een andere aanwezige(n) vindt het niet goed. Wat dan?
Je hebt altijd recht op een verslag van het gesprek op papier. Dit kun je aanvragen bij jouw contactpersoon. Zo weet je wel precies wat er besproken is, ook later nog.
Nodig iemand uit voor jouw gesprek

Waarom wil je een opname maken? Wil je misschien zeker zijn dat je achteraf niks vergeet? Ons advies is: doe gesprekken dan niet alleen. Nodig iemand uit, zoals een familielid, vriend of vriendin of een vertegenwoordiger van Stichting MEE dan wel Zorgbelang Drenthe, die voor alle inwoners van Emmen een ondersteunende rol vervult.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met De Toegang

bel 0800-1525 of mail ons