Heeft u een vraag over De Toegang? Kijk dan of u het antwoord hier onder vindt. Als uw vraag en antwoord er niet tussen staat, bel of mail dan met De Toegang.
Een medewerker van de Toegang bespreekt met u uw situatie en verwijst u, indien nodig, naar team Schulddienstverlening van de gemeente Emmen. Team Schulddienstverlening helpt u met het vinden van een oplossing voor uw financiële situatie. Dit kan het afnemen van een product van team Schulddienstverlening zijn zoals: budgetcoaching, budgetbeheer en begeleiding, een schuldregeling, het aanvragen van een wettelijke schuldsanering of verantwoord geld lenen.
U kunt bellen met 0800-1525, dit nummer is gratis. Of vul het contactformulier in. U kunt ook langskomen bij het toegangsteam bij u in de buurt.
De Toegang is er voor u als u een Wmo voorziening nodig denkt te hebben. Bijvoorbeeld hulp bij het schoon houden van uw huis, woonbegeleiding, dagopvang of beschermd wonen.
Wij onderzoeken in het gesprek samen met u welke hulp voor u nodig is. Waar loopt u tegenaan? Welke oplossingen zijn er? Wat kunt u zelf of met hulp van anderen? Samen bekijken we waar hulp voor nodig is.
Iedereen mag bellen met De Toegang als hij of zij zich een vraag wil stellen voor een andere inwoner van de gemeente Emmen, bijvoorbeeld een familielid, buurman, mantelzorger of kennis. Dit kan ook anoniem.
U mag altijd iemand bij het gesprek uitnodigen.
Het gesprek is gratis. Als u uiteindelijk een Wmo voorziening nodig heeft, dan kan het zijn dat u wel een eigen bijdrage moet betalen. Dit hangt af van uw inkomen. Het CAK berekent de eigen bijdrage. Dit kunt u ook tijdens het gesprek overleggen met de medewerker van De Toegang.
Er komt één medewerker van De Toegang bij u op gesprek. Als het nodig dat er een hulpverlener mee gaat, dan informeren wij u van te voren.
Het gesprek vindt bij u thuis plaats in overleg met u. Het gesprek kan ook plaats vinden op een andere locatie. Bijvoorbeeld een gespreksruimte bij het toegangsteam of bij de organisatie van uw hulpverlener.
U hoeft zich niet echt voor te bereiden op het gesprek. Het is wel handig om wat dingen op een rijtje te zetten. Bijvoorbeeld de dingen die goed gaan en die minder goed gaan en waar u ondersteuning bij nodig hebt. Denk ook na of er mensen in uw omgeving zijn die u met bepaalde zaken kunnen helpen.
Het gesprek duurt ongeveer 1 uur. Als het nodig is komen we vaker langs voor meerdere gesprekken.
Na het eerste contact wordt er zo snel mogelijk een afspraak met u gepland door de medewerker van De Toegang. We proberen dat er binnen 5 werkdagen contact is.