Ga naar de inhoud

Jeugd

Advies en hulp voor jongeren

De Toegang adviseert bij hulpvragen over en van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gemeente Emmen. U kunt bij ons aankloppen wanneer er problemen zijn binnen het gezin, bijvoorbeeld als gevolg van een echtscheiding. Wanneer u moeite heeft met de opvoeding en daardoor problemen ervaart of voorziet. Of wanneer er sprake is van uitval binnen het onderwijs of behoefte aan begeleiding. Heeft u een vraag over hulp voor een kind in uw eigen gezin of in uw omgeving? Neem dan contact op met De Toegang voor advies. Wij kunnen u verder op weg helpen in het vinden van de juiste ondersteuning.

styling element

Hulp vragen bij De Toegang

Voor vragen en meldingen neemt u contact op met De Toegang. Dit kan dagelijks van 8.30-12.30 uur op 0800-1525.
Voor Crisis Jeugd kunt u tussen 12.30 en 17.00 uur bellen met 06 11 73 73 56

Als ik een vraag bij jullie neerleg, hoe gaat dat dan verder?

Een medewerker van De Toegang gaat met u in gesprek over uw hulpvraag. Samen met u brengt de medewerker in beeld wat de zorgen en krachten in uw gezin zijn. We bespreken mogelijke oplossingen en kijken welke partijen er betrokken worden bij ondersteuning van uw gezin. Alles in goed overleg, met het belang van het kind centraal.

De gemaakte afspraken komen in een gespreksverslag te staan. Deze wordt aan uw gezin voorgelegd en besproken. Vervolgens gaat u – na eventuele aanpassingen – akkoord en voeren we de afspraken uit. De Toegang ziet er samen met u op toe dat de doelen worden behaald en alle partijen goed met elkaar samenwerken.

Familiegroepsplan

Een familiegroepsplan is een plan dat u als gezin met uw omgeving maakt om uw hulpvraag in kaart te brengen. Het kan u helpen bij het goed verwoorden van uw hulpvraag.

Gesprek met De Toegang

U kunt altijd ondersteuning vragen bij een gesprek van een bekende of aan cliëntondersteuning. U zou hiervoor MEE Drenthe kunnen benaderen, telefoonnummer 0592 303 999 of Zorgbelang Drenthe telefoonnummer 050 727 1505.

Voor jeugdigen is er een handige folder van de kinderombudsman om je voor te bereiden op het gesprek.

Spoedaanvraag hulp voor mijzelf of kind in Drenthe

Woont u in Drenthe en heeft u dringend hulp nodig omdat het niet goed gaat met u? Of met een kind of jongere in uw omgeving? Kan uw vraag niet wachten tot morgen? Buiten kantoortijden zorgt Spoed 4 Jeugd Drenthe dat u de hulp krijgt die u nodig hebt.
Bel: 0592 – 381 530. Doordeweeks kun je dit nummer bellen van 17.00 – 08.30 uur en in het weekend dag en nacht. Voor meer informatie zie de website: www.spoedvoorjeugddrenthe.nl

Laagdrempelige hulp bij de opvoeding

Ieder kind is uniek en er zijn meerdere manieren van opvoeding. Dat maakt opvoeden niet altijd even eenvoudig. Soms voelt u zich machteloos en weet u even geen oplossing meer. Heeft u als ouder het idee dat u het allemaal alleen moet kunnen? Dan is het fijn als er even iemand met u meekijkt en met u meedenkt.

Sedna Emmen kan met u meedenken over hulp bij de opvoeding. Meer informatie vindt u hier:
www.sednaemmen.nl/opgroeien-en-opvoeden/

styling element

Veelgestelde vragen over jeugd