Over de Toegang
In de gemeente Emmen kunt u bij stichting De Toegang terecht voor passend, onafhankelijk advies. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft voor uw vader of moeder of als u zich zorgen maakt om uw kind. De medewerkers van de 6 toegangsteams in de gemeente Emmen helpen u graag. Samen met u proberen zij een passende oplossing te vinden voor de zorgen of vragen die u hebt. Advies van De Toegang is gratis en het vragen om ondersteuning verplicht u tot niets.
Voor alle inwoners van Emmen
De Toegang is er voor alle bewoners van de gemeente Emmen. Er zijn toegangsteams actief in de gemeente Emmen, verdeeld over 6 gebieden. Er is dus altijd wel een toegangsteam bij u in de buurt.
Passend advies van de Toegang
De Toegang is een onafhankelijke stichting en adviseert de gemeente Emmen over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. De gemeente Emmen is door deze wetten verplicht om mensen te helpen, die niet alles zelf meer kunnen en op het gebied van jeugdhulp.
De Toegang kijkt altijd wat u zelf kunt en wat uw familie, vrienden of buren eventueel kunnen doen om u te helpen.
Daarna kijkt De Toegang of er misschien een hulpmiddel of voorziening is, die u kan helpen.
Denk bij een hulpmiddel aan een scootmobiel, traplift of een andere aanpassing in uw woning. Denk bij voorzieningen aan hulp bij schoonmaken, vervoer of juist hulp bij het indelen van de dag. Ook vragen die u heeft over uw dochter of zoon mag u bij ons neerleggen.
Met het advies van De Toegang krijgt u passende hulp en ondersteuning.
Heeft u een vraag?
Mail ons via info@detoegangemmen.nl, gebruik het contactformulier of bel ons op 0800 – 1525 (maandag t/m vrijdag, 8.30 – 12.30 uur).
Buiten kantoortijden en in het weekend, geldt het volgende:
- Bel voor spoedgevallen jeugd met Spoed voor Jeugd Drenthe, via 0592 – 381530.
Privacy
De Toegang legt alleen die persoonsgegevens vast die noodzakelijk zijn om u goed te kunnen ondersteunen bij uw hulpvraag. Wilt u hier meer over lezen, lees dan onze folder over privacy of ons privacystatement.
Werken bij De Toegang
Kijk voor de openstaande vacatures op onze nieuwspagina.
Organisatie
Bestuur & Managementteam
Dhr. Bort Hartog, Directeur – Bestuurder
Dhr. Johan van Aalderen, Adjunct-Directeur en Teammanager Jeugd
Mw. Annet Gubler, Teammanager Wmo, Schulddienstverlening en Frontoffice
Mw. Nicole van Domselaar, Manager Algemene Zaken
Mw. Petra Groote, Managementassistent en HR adviseur
Raad van Toezicht
Dhr. dr. Leo Euser, Voorzitter
Dhr. Albert Hilvers MBA, Lid-vicevoorzitter
Dhr. Erik van Zuidam, Lid-vicevoorzitter
De Toegang per jaar in beeld
Veelgestelde vragen over een gesprek bij De Toegang
Met je telefoon of via het programma waarmee je een online overleg hebt kun je heel gemakkelijk een gesprek opnemen. Soms is dat handig. Bijvoorbeeld om terug te luisteren wat je hebt besproken. Maar mag het altijd? Dat lees je hieronder.
Alleen geluid opnemen
Het geluid van een gesprek opnemen mag. Maar: het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij ons. Jij, de andere aanwezige(n) en onze medewerkers. Maak daarom nooit zomaar opnames. Overleg het van tevoren. Dan weet iedereen ervan, dat is wel zo prettig.
Alleen voor jezelf
Een geluidsopname is alléén voor jezelf. Je mag het aan niemand anders doorsturen of laten horen. En ook niet op het internet zetten. Dat mag niet van ons én niet van de wet.
Beeld (en geluid) opnemen
Voor het maken van een beeldopname moet je altijd toestemming vragen. Vinden medewerkers en de andere aanwezige(n) het goed? Dan mag het, maar de opname is nog steeds alleen voor jezelf. Plaats opnames nooit op het internet. Stuur ze ook niet door naar familie, vrienden of andere mensen. En laat ze aan niemand anders zien. Wil je een opname toch aan iemand anders laten zien? Dan moet je éérst toestemming vragen, aan alle mensen die in beeld komen.
Je krijgt geen toestemming
Stel: je wilt een opname maken, of een opname aan iemand anders laten horen/zien. Je vraagt netjes toestemming, maar onze medewerker of een andere aanwezige(n) vindt het niet goed. Wat dan? Je hebt altijd recht op een verslag van het gesprek op papier. Dit kun je aanvragen bij jouw contactpersoon. Zo weet je wel precies wat er besproken is, ook later nog.
Nodig iemand uit voor jouw gesprek
Waarom wil je een opname maken? Wil je misschien zeker zijn dat je achteraf niks vergeet? Ons advies is: doe gesprekken dan niet alleen. Nodig iemand uit, zoals een familielid, vriend of vriendin of een vertegenwoordiger van Stichting MEE dan wel Zorgbelang Drenthe, die voor alle inwoners van Emmen een ondersteunende rol vervult.